Rundkjøring, hvordan kjøre trygt med god avvikling?

Vi er expert på intensivkurs og vanlig opplæring kl. b, automat eller manuell gir

Rundkjøring, hvordan kjøre trygt med god avvikling?

Av erfaring ser jeg at selv om man har kjørt mye hjemme, kjører man likevel med for mye fart mot rundkjøringer.

Det kan være forskjellige årsaker til det.

 

Det første jeg tar tak i, er hvor du ser. At du ser så langt frem som mulig og begynner å planlegge så tidlig som mulig. Det vil si at du så tidlig som mulig må begynne å se til venstre for å se hvordan sikten er.

 

Så er det denne sikten som bestemmer farten mot rundkjøringen. Hvis du begynner for sent å se til venstre har du heller ikke noe å beregne farten utfra.

Så er det viktig at du ikke bestemmer deg for tidlig for å kjøre. Du må avklare hvor biler fra venstre og møtende skal, før du bestemmer deg.

 

I tillegg er det viktig å gi gass på vei ut av rundkjøringen. Alt for mange venter til de er gjennom før de gir gass. Dette medfører at det blir for svak avvikling på oppkjøringen.

 

Kjører du på denne måten blir det sikker kjøring med god samhandling og trafikkavvikling.

Ta kontakt

Medlem av:

Trafikkforum-logo

Bruk av dine data

For å kunne levere tjenesten og tilby en best mulig brukeropplevelse til deg, samler vi inn og behandler en del teknisk informasjon om besøkende på nettsiden. Les mer om hvordan vi behandler personvern.

Mer informasjon
Jeg forstår

Personverninnstillinger

Ditt valg vil bli lagret i informasjonskapsler i nettleseren din slik at vi kan huske dine innstillinger neste gang du besøker experttrafikkskole.no. Les mer om hva vi lagrer i informasjonskapslene her.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre våre tjenester. Når vi har et inntrykk av hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem, får vi et bedre bilde av din brukeropplevelse, og kan jobbe videre for at Expert Trafikkskole kan tilby deg en best mulig tjeneste.

Jeg godkjenner at mine data benyttes for å gi meg en bedre brukeropplevelse.

Ikke godkjenn
Godkjenn